Bedrijfsprofiel HCME

De ruim 600 werknemers van Hitachi Construction Machinery (Europe) NV (kortweg HCME) bouwen voort op Japanse technologie. Zij leveren de best mogelijke producten, toegesneden op de Europese markt.

Met veel trots kan HCME zeggen dat zij als enige producent van grondverzetmachines in Nederland fabrieken heeft staan.

In Amsterdam staat de fabriek voor middelgrote graafmachines. Hier worden graafmachines van 10 tot 45 ton gebouwd. Voor de modellen van 16 tot 21 ton wordt in Amsterdam ook de onderwagen geproduceerd.

Luchtfoto_OosterhoutIn Oosterhout zijn de volgende afdelingen te vinden:

de fabriek voor minigraafmachines, voor machines van 1 tot 6 ton.
de fabriek voor speciale applicaties (AC factory), hier worden o.a. de hijskranen gebouwd, lange en super lange uitrustingsstukken
het europees Onderdelenmagazijn
Hitachi Construction Machinery Nederland
HCME levert haar producten in heel Europa, Afrika, de voormalig russische landen en een deel van het Midden-Oosten.

Hitachi CM Nederland heeft 2 vestigingen:

Oosterhout, waar zich de afdelingen verkoop, service en onderdelen bevinden. Van hieruit wordt de verkoop aangestuurd en worden nieuwe machines naar wens van de klant opgebouwd. Natuurlijk wordt hier ook aan onderhoud en reparatie van machines gedaan.

In Hoogeveen bevinden zich een servicevestiging. Klanten in deze regio kunnen hier terecht voor onderdelen, service en reparatie.

Hitachi Construction Machinery Europe (NV) heeft een relatief korte geschiedenis in Europa. De oorsprong van HCME dateert uit 1968, het moment waarop Hovers Constructie NV in Tilburg benoemd werd tot de exclusieve importeur van Hitachi bouwmateriaal in de Benelux.

Hovers ging echter in 1970 failliet, waarna Hitachi Construction Machinery Co.,Ltd in Japan besloot met een aantal medewerkers van Hovers een eigen vestiging in Europa op te zetten. In 1972 was Hitachi Construction Machinery (Europe) BV (kortweg HCME) een feit. Aan de Mechelaarstraat in Oosterhout was de eerste huisvesting, na een paar jaar werd verhuisd naar de huidige locatie aan de Souvereinstraat.

0 Vergelijk modellen

x

Download brochure

You do not have permission to view this form. Start downloaden
x

Download brochure

You do not have permission to view this form. Start downloaden