Hitachi Construction Machinery

Nederland

Oprichting van een joint venture – EAC European Application Center GmbH

Hitachi - EAC European Application Center GmbH

Oprichting van een joint venture – EAC European Application Center GmbH – voor het ontwikkelen van elektrische bouwmachines voor de Europese markt

10 Oktober 2018

(Boven: Toni Kiesel, President van KTEG (links) en Hideshi Fukumoto (rechts), Vice President en Executive Officer van Hitachi Construction Machinery tekenen voor de oprichting.)

Hitachi Construction Machinery Co., Ltd heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten met KTEG Kiesel Technologie Entwicklung GmbH – de groepsmaatschappij van de Europese distributeur Kiesel GmbH van Hitachi Construction Machinery – om een nieuw bedrijf op te richten voor de ontwikkeling van elektrische bouwmachines en de speciale toepassingsproducten voor verdere uitbreiding van de Europese markt.

Achtergrond van de oprichting van de nieuwe onderneming

Hitachi Construction Machinery ontwikkeld al sinds lange tijd elektrische bouwmachines om de milieubelasting en levenscycluskosten te verminderen.

Hitachi Construction Machinery heeft reeds een zeer lange ervaring met elektrische graafmachines ontwikkeld binnen de toepassing van kleine tot middelgrote apparatuur die intern in fabrieken worden gebruikt. Hitachi Construction Machinery  heeft tot op heden hiervan al meer dan 100 eenheden in de Japanse markt levert. Daarnaast heeft Hitachi Construction Machinery elektrische ultragrote hydraulische graafmachines geleverd aan vele mijnen. Hitachi Construction Machinery was al in een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkeling van op batterijen werkende elektrische graafmachines, te beginnen met de ZX70B in 2006.

Op dit moment heeft de Europese markt één van de strengste regels ter wereld met betrekking tot de preventie van broeikasgassen en CO2 uitstoot voor de samenleving, waardoor de elektrisch aangedreven machines behoefte in deze regio bijzonder groot is. Deze vraag is groot zowel voor auto’s als bouwmachines.

KTEG beschikt over een schat aan kennis voor het reguleren en commercialiseren van elektrische bouwmachines op de Europese markt. Om tegemoet te komen aan de verschillende behoeften van klanten op de Europese markt, willen distributeurs en remodellerende bedrijven speciale applicatieproducten aanbieden, ontwikkelen en verkopen voor specificaties die niet met standaardmodellen kunnen worden verwerkt.

KTEG heeft grote sloopspecificaties en andere speciale toepassingsproducten ontwikkeld gebaseerd op basis van de hydraulische graafmachines van Hitachi Construction Machinery.

Met de oprichting van dit nieuwe bedrijf wordt de elektrische technologie van Hitachi Construction Machinery gecombineerd met de technische knowhow van KTEG. Het samenbrengen van 2 specialistische spelers om de componenten van de huidige apparatuur te gebruiken om daarmee elektrische bouwmachines te ontwikkelen die inspelen op de behoeften van klanten.

De Hitachi Construction Machinery Group zal blijven samenwerken met verschillende zakelijke partners door middel van open innovatie, waarbij voortdurend oplossingen en innovaties worden overwogen voor klant aanvragen en wensen. Het continue verbeteren van de veiligheid, productiviteit, verlaging van de levenscycluskosten en bovenal de vermindering van de milieubelasting staan bij het bij de ontwikkeling van producten met een hoge toegevoegde waarde steeds hoog in het vaandel.

Bedrijfsnaam: EAC European Application Center GmbH
Hoofdkantoor locatie: Stockstadt am Rhein, Hessen, Duitsland
Vertegenwoordiger: Toni Kiesel
Aantal werknemers: ongeveer 10 FTE
Kapitaal: 500.000 EUR (ongeveer 64 miljoen JPY)
Beleggingsratio: Hitachi Construction Machinery 49,9%, KTEG 50,1%
Investeringsperiode: Gepland voor 2018 over de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten van Duitsland en Polen.
Bedrijfsactiviteiten: Ontwikkeling van elektrische bouwmachines en speciale toepassingsproducten.

Schrijf u in voor de HiCom Nieuwsbrief

HiCom Nieuwsbrief

0 Vergelijk modellen

x

Download brochure

Brochure Download
Sending
Start downloaden
x

Download brochure

Brochure Download
Sending
Start downloaden