Hoe gaat het nu met de Hitachi ZX145W-6 van Baars – Lijnden?

Vorig jaar november besloot Gebr. Baars Hoofddorp BV uit Lijnden tot de aanschaf van de allereerste Hitachi ZX145W-6 in Nederland.

Hitachi ZX145W-6

De ZX145W-6 heeft een nieuwe motor die een grotere inhoud heeft en bij een lager toerental meer vermogen levert dan het vorige model, en blijkt in combinatie met het nieuwe HIOS IV hydraulische systeem bijzonder zuinig met de brandstof om te springen. Daarnaast zorgt het nieuwe HIOS IV voor een bijzondere fijne bediening.

De ZX145W‑6 met korte draaicirkel is ideaal voor gebruik op krappe bouwterreinen en bovendien eenvoudig te bedienen en te manoeuvreren.

Uitvoering

De machine is begin mei geleverd aan Gebr. Baars en heeft er nu zo’n 1000 draaiuren erop zitten.
De ZX145W-6 is standaard al heel compleet uitgevoerd met de bekende enkel/dubbelwerkende extra functie en de proportionele draaikopfunctie met extra lekleiding. Vanzelfsprekend zijn er standaard slangbreukventielen op arm- en boomcilinders. En naast een achteruitkijkcamera is de machine voorzien van een extra camera voor de rechter zijkant.

Daarnaast heeft deze Hitachi ZX145W-6 een 2-delige boom, een LS veersysteem, de nodige extra verlichting, een overdruksysteem van FreshFilter, een SMP swingotilt draaikantelstuk van Pladdet, met een opschoonbak, dieplepel en puinriek, een trekhaak, hoogte-afslag op de boom, en een mooie dubbelwandige RVS uitlaat.

Baars

Gebr. Baars doet met deze machine vooral werkzaamheden in de grond-, weg- en waterbouw.
We spraken met machinist Maurice die inmiddels al 20 jaar op machines draait, waarvan bijna 16 jaar bij Baars, en dus de nodige ervaring heeft.
Momenteel is hij aan het werk in Amsterdam met allerlei werkzaamheden in een nieuwbouwwijk. Leidingen leggen, cunetten graven, stenen en banden aanvoeren, etc.
Maurice is erg tevreden over deze machine, vooral de korte draaicirkel komt momenteel goed uit te verf, aangezien de wegen waar hij nu draait maar 3,5 meter breed zijn. Daarnaast is hij erg te spreken over de camera, voor zowel achteruitkijken als naar rechts. De knikgiek zorgt ervoor dat hij makkelijker dicht bij het blad kan komen, en het gebruik van een draaikantelstuk maakt de werkzaamheden nog prettiger.

Op de foto’s staat de machine nog op dubbellucht banden, maar inmiddels zijn de banden omgezet naar Nokian 600 enkellucht banden om het rijden in het terrein nog meer te vergemakkelijken.

Wij danken Gebr. Baars voor het gestelde vertrouwen en wensen hen en vooral natuurlijk machinist Maurice nog heel veel draaiplezier!

Voor meer informatie: www.gebr-baars.nl

Schrijf u in voor de HiCom Nieuwsbrief

HiCom Nieuwsbrief

0 Vergelijk modellen

x

Download brochure

Brochure Download
Sending
Start downloaden