Hitachi perfectioneert ZW150-6 wiellader

De nieuwe middelgrote wiellader ZW150-6 van Hitachi is een nog betere versie dan zijn succesvolle voorganger en biedt veelzijdigheid, comfort en veiligheid van topniveau.

Op basis van diepgaande kennis van het uitstekend presterende ZW-5-model en doorlopend onderzoek in de Europese markt heeft het ontwikkelteam van Hitachi de ZW150-6 verder geperfectioneerd om nog beter te voldoen aan de behoeften van de machinisten. De vraag naar meer veelzijdigheid zonder op de prestaties te beknibbelen en de behoefte aan veiligheid en comfort zijn allemaal meegenomen in het ontwerp van de nieuwe ZW150-6.

De ZW150-6 is perfect voor een breed scala aan toepassingen. De machine wordt aangedreven door de nieuwste motor die voldoet aan Stage IV en is even productief als de ZW150-5, maar verbruikt minder brandstof* dit brengt lagere operationele kosten met zich mee. De ZW150-6 biedt het beste zicht rondom en is een van de stilste machines in zijn klasse.

Ontworpen voor veelzijdigheid

De ZW150-6 is geschikt voor een breed spectrum aan projecten, waaronder (wegen)bouwprojecten en industriële toepassingen. De machine kan worden voorzien van extra opties voor afvalverwerking en landbouw, zoals een stofkap voor de radiateur, grofmazige radiateurs, beschermde voorruit en een overdruksysteem. Deze bieden de machinist extra bescherming in stoffige werkomgevingen (denk aan afvalverwerking, sloopwerkzaamheden of werken met compost).

Er zijn drie soorten hefframes beschikbaar, standaard, high lift en parallel – Daardoor is dit type machine nog flexibeler. Met het parallelframe kan effectief worden gewerkt, waarbij het uitrustingsstuk minder beweegt. Dit is ideaal voor palletvorken, dankzij nauwkeuriger beheersing en beter zicht op het uitrustingsstuk dan bij het standaard hefframe.

Als er moet worden gewerkt in de sneeuw of onder gladde of modderige omstandigheden, voorkomt het systeem voor trekkrachtregeling van de ZW150-6 het slippen van de banden. Daarnaast voorkomt dit systeem slijtage en brandstofverspilling, met lagere operationele kosten als resultaat. Het systeem komt met name van pas bij lichte toepassingen, zoals sneeuwruimen. Voor de ZW150-6 zijn verschillende type banden verkrijgbaar om nog beter  te kunnen voldoen aan de behoefte van de machinist.

Efficiënte techniek

De veelzijdigheid van de ZW150-6 wordt nog verder vergroot door de hydrostatische transmissie. Deze bestaat uit één pomp en twee motoren, waarmee bij lage snelheden zeer nauwkeurig kan worden gemanoeuvreerd, wat de productiviteit en efficiëntie nog verder bevordert.

Om het gebruik van hydraulische uitrustingsstukken op uiteenlopende terreinen verder te optimaliseren is de ZW150-6 voorzien van een selectieknop voor de eerste versnelling en schakelaars voor een kruipmodus. Hiermee kan de maximale rijsnelheid in de eerste versnelling (1-7 km/u) geheel worden bijgesteld, zodat de machinist bij lage snelheden een hoger toerental kan gebruiken om het hydraulische systeem optimaal in te zetten.

Nog een voorbeeld van de geavanceerde technologie in de ZW150-6 is de nabehandelingsinstallatie van de motor. Deze is speciaal ontworpen om zowel uitstoot als lawaai te beperken en bestaat uit een dieseloxidatiekatalysator, een adBlue®mengbuis, een systeem voor selectieve katalytische reductie (SCR) en een geluidsdemper. Het SCR-systeem spuit adBlue® in het uitlaatgas om de hoeveelheid stikstofoxide te beperken.

Comfort en veiligheid van superieur niveau

In de cabine van de ZW150-6 kunnen machinisten hun werk veilig en comfortabel doen, dankzij het uitstekende zicht rondom, de verbeterde geluidsisolatie en gebruiksvriendelijke voorzieningen. De achteruitkijkcamera en brede achteruitkijkspiegels, de gebogen motorkap en de verplaatste uitlaat en luchtinlaat leveren allemaal een bijdrage aan het uitstekende zicht van de machinist op de omgeving. Dankzij de ledlampen aan de achterzijde is de machine op stoffige werkterreinen beter zichtbaar.

Voor extra bedieningsgemak kan de optionele automatische afstelling voor het hefframe door de machinist via de monitor worden bijgesteld als dat nodig is. Dankzij ‘ride control’ kan er op alle terreinen soepel worden gereden doordat het trillen van de machine op oneffen terrein wordt geminimaliseerd.

Gemakkelijk te onderhouden

Om onderhoud en dagelijkse controles snel en gemakkelijk te kunnen uitvoeren is de ZW150-6 voorzien van ver te openen motorkappen aan de zijkant voor nog betere toegang. Het luchtfilter en de adBlue® tank zijn vanaf de grond gemakkelijk bereikbaar.

“Onderhoud, comfort voor de machinist en veelzijdigheid zijn voor onze klanten heel belangrijk”, aldus Vasilis Drougkas, productmanager wielladers bij Hitachi Construction Machinery (Europe) NV. “De ZW150-6 is doorgeëvolueerd om aan de steeds hogere verwachtingen te voldoen. Daarnaast kan hij worden voorzien van diverse Hitachi Genuine snelwissels en uitrustingsstukken voor optimale prestaties.”

*Brandstofverbuik 19% lager tijdens het rijden en 6% bij laden in v-vorm.

Specificaties

  • Nominaal motorvermogen (kW/pk) – 104/141 (ISO 14396)
  • Operationeel gewicht (kg) – 12.250-12.520
  • Bak (capaciteit ISO met kop) (m³) – 1,9-2,3
  • Graafkracht (kN) – 81,1-108,5

Schrijf u in voor de HiCom Nieuwsbrief

HiCom Nieuwsbrief

0 Vergelijk modellen

x

Download brochure

Brochure Download
Sending
Start downloaden