Hitachi kondigt herstructurering aan van productie om efficiëntie te verbeteren 14 mrt, 2017

Herstructurering

Hitachi Construction Machinery (Europe) NV (HCME) heeft aangekondigd haar fabrieken in Oosterhout en Amsterdam te herstructureren met als doel de operationele efficiëntie en het concurrentievermogen van de logistieke keten van het bedrijf te verbeteren. De herstructurering zal volgens de planning in april 2018 zijn afgerond.

In de fabriek in Oosterhout zullen de activiteiten geheel worden gericht op minigraafmachines en compacte graafmachines, van één tot acht ton. Het marktaandeel van Hitachi in dit segment is de afgelopen jaren significant gegroeid. Dankzij de herstructurering zal de productie met ruim 50% worden verhoogd zodat aan de groeiende vraag kan worden voldaan.

Hitachi gaat ook een nieuw distributiecentrum opzetten, dat in combinatie met de fabriek in Oosterhout zal fungeren als logistiek centrum voor de levering van minigraafmachines en compacte graafmachines. Klanten zullen profiteren van aanzienlijk kortere levertijden dankzij het Kanban-productieproces: een systeem voor ‘lean manufacturing’ dat is gericht op het verbeteren van de productie-efficiëntie.

Hitachi heeft de afgelopen jaren verschillende investeringen in de fabriek in Oosterhout gedaan, waardoor de algemene efficiëntie en het kwaliteitsniveau aanzienlijk zijn verhoogd. Door de productie van minigraafmachines en compacte graafmachines op deze locatie samen te brengen zal het bedrijf onder nog flexibeler voorwaarden producten kunnen leveren.

Als onderdeel van de herstructurering verhuist de productie van de ZX85-graafmachine van de fabriek in Amsterdam naar de fabriek in Oosterhout. Later dit jaar verhuist de assemblage van Hitachi-machines voor speciale toepassingen (waaronder sloopmachines, machines met extra lang hulpstuk en graafmachines met telescopische grijperarm) van Oosterhout naar Amsterdam. HCME gaat ervan uit dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen en dat vast personeel ergens anders in het bedrijf zal kunnen worden herplaatst.

Kazutoshi Yoshioka, directeur productie en inkoop van HCME: “Het voornaamste doel van de herstructurering van de fabrieken is om de productie efficiënter te maken en onze prestaties in lijn te brengen met de groeiende vraag. Dit is een van de stappen die wij als internationaal toonaangevend leverancier van grondverzetmachines zetten om voortdurend aan de behoeften van onze klanten te voldoen. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze concurrentiepositie hierdoor verder zal verbeteren, zodat onze klanten op ons kunnen blijven vertrouwen als zakelijk partner.”


Hitachi

Hitachi Construction Machinery (Europe) NV (HCME) is een dochteronderneming van Hitachi Construction Machinery Co., Ltd. (HCM) en is in 1972 opgericht in Oosterhout (Nederland). HCME is verantwoordelijk voor de productie, verkoop en marketing van grondverzetmachines van Hitachi voor heel Europa.

Hitachi produceert het grootste aanbod aan hydraulische graafmachines ter wereld, variërend van minigraafmachines van één ton tot mijnbouwgraafmachines van 800 ton. Elk model werkt soepel en productief, en is comfortabel, veilig en betrouwbaar. Naast graafmachines levert HCME ook wielladers, starre dumptrucks en grondverzetmachines voor speciale toepassingen.

Dankzij de succesvolle bedrijfsvoering in haar Europese fabrieken is HCME in staat haar zakelijke strategie tot uitvoering te brengen en haar marktaandeel in alle belangrijke marktsegmenten die zij bedient te vergroten. De missie van het bedrijf – ‘think global, act local’ – wordt weerspiegeld in de klantgerichtheid en waarden met betrekking tot innovatie en technologie van het merk Hitachi.

1 Modellen om te vergelijken

close

Download formulier

Download direct