Hitachi komt met primeur voor de bouwsector 29 sep, 2017

Hitachi heeft een baanbrekende en gepatenteerde innovatie voor de bouwsector ontwikkeld als onderdeel van ConSite, het systeem voor monitoring op afstand van machines. Het betreft een primeur voor deze sector: door middel van data-extractie uit twee unieke oliesensors wordt de kwaliteit van de motorolie en hydraulische olie van graafmachines 24/7 gemonitord.

Lagere onderhoudskosten

De nieuwe oliesensors zorgen voor lagere onderhoudskosten, doordat nauwkeuriger kan worden ingeschat wanneer de olie moet worden vervangen. Dat is efficiënter dan de olie op vaste tijden vervangen. Klanten van Hitachi zijn verzekerd van de betrouwbaarheid en maximale inzetbaarheid van hun Hitachi-machine doordat ongeplande stilstand wordt voorkomen.

Betere inzetbaarheid van machines

De nieuwe oliesensors zijn speciaal ontworpen om de totale eigendomskosten te verlagen en klanten een nog betere ervaring te bieden met grondverzetmachines van Hitachi. De belangrijkste voordelen van deze innovatieve voorziening zijn dan ook een grotere inzetbaarheid van machines en minder onderhoudsintervallen, wat eigenaars tijd en geld besparen.

De machine verstuurt dagelijks sensordata naar het systeem voor monitoring op afstand van machines van Hitachi (e-Service/ConSite). Als de kwaliteit van de olie is verslechterd of de olie is vervuild, wordt de dealer via e-mail of sms op de hoogte gesteld om actie te ondernemen.

Er kan dan bijvoorbeeld een oliemonster worden genomen en naar een laboratorium gestuurd. Daar wordt een complete analyse uitgevoerd om de precieze oorzaak vast te stellen. Vervolgens kunnen eventuele defecten snel en eenvoudig op locatie hersteld worden.

Hitachi is er trots op om als eerste fabrikant onze klanten deze nieuwe technologie te bieden. We weten hoe belangrijk betrouwbaarheid en uptime voor onze klanten zijn, en met deze nieuwe oliesensors worden die nog verder verbeterd. In combinatie met ConSite zorgt deze unieke innovatie voor een nog betere gebruikerservaring met Hitachi grondverzetmachines.

De oliesensors worden vanaf november 2017 af fabriek geïnstalleerd in ZX210-6 en ZX350-6 middelgrote graafmachines. Niet lang daarna zal Hitachi ze ook aanbieden voor andere machines. Voor de oudere modellen ZX210-5 en ZX350-5 is een retrofitset verkrijgbaar.

1 Modellen om te vergelijken

close

Download formulier

Download direct